RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вистрілили в голову: що відомо про вбитого в Харкові

У вбивстві, яке сталося ввечері в понеділок, 22 лютого, в Харкові біля супермаркету АТБ на вулиці Отакара Яроша, ймовірно, замішаний місцевий ювелір Олександр Чепурних, який раніше був фігурантом гучної справи, пов'язаної з "розбірками" на ринку торгівлі золотими виробами.

За інформацією з Telegram-каналів, ювелір відкрив стрілянину з травматичного пістолета.

Достовірно відомо, що чоловік, якого виявили вбитим біля супермаркету, такий собі Борис Б., отримав кулю в голову.

Олександр Чепурних відомий в Харкові як власник ПП "Пантера", яке займається виробництвом і реалізацією ювелірних виробів з дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння. У 2006 році він звинуватив керівника пробірного контролю у вимаганні хабара за таврування виготовлених його фірмою ювелірних виробів. Ювеліра нібито намагалися залучити до доставку контрабандою ювелірних виробів з Італії, але від цієї пропозиції Чепурних відмовився.

Незабаром Олександр Чепурних був заарештований податковою міліцією за підозрою в несплаті акцизного збору. Тоді висловлювалося припущення, що арешт став формою конкурентної боротьби з боку якогось ювелірного підприємства або способом покарати за відмову в участі в контрабандних схемах.

Вбивство, за однією з версій, сталося через грошовий борг. Слідчі встановили особу загиблого та знають, хто стріляв, розповів начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Чиж.

Між чоловіками стався конфлікт. Нападник дістав пістолет і зробив один постріл в голову опонента. Вбитий чоловік — 1981 року народження.

"Оперативні працівники фактично встановили особу злочинця. Я думаю, у короткі терміни працівники поліції його затримають. Ми шукаємо одну людину, яка конкретно підозрюється у вчиненні даного вбивства", - сказав Чиж.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві біля театру ім. Франка водій Hyundai Sonata до смерті побив пішохода.