RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Індійська вакцина Covishield вже в Україні: наскільки препарат ефективний і безпечний

23 лютого в Україну прибула індійська вакцина від коронавірусу Covishield ("Щит від ковіда"), за відвантаження якої стежив міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Про це повідомляє ТСН.

Вакцину виробляють по ліцензії Oxford/AstraZeneca. За словами лікаря-інфекціоніста та експерта ЮНІСЕФ Катерини Булавінової, Covishield ідентичний оригінальній AstraZeneca, але виготовляється на іншому майданчику. Тому вона має 70% ефективність.

"Наскільки я розумію, це зроблено для того, щоб якомога більше людей були захищені від коронавірусу, оскільки потужності заводів не вистачає", - сказала вона.

В основі векторної вакцини від коронавірусу Covishield ослаблений аденовірус шимпанзе.

"При введенні векторної вакцини в організмі відбувається формування імунної відповіді на ті антигени, які містяться в тій вакцині", - розповіла епідеміолог Наталя Виноград.

AstraZeneca виробляють в Південній Кореї та Індії. Вакцина схвалена ВООЗ і застосовується в ряді країн Євросоюзу і в Британії.

В Індії на заводі Serum Institute, де і зроблена вакцина Covishield, виробляють багато сироваток, які потім поставляють в інші країни. Covishield дешевша, ніж AstraZeneca через невелику оплати праці співробітникам в Індії, яка менша, ніж в Європі.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Старт вакцинації від коронавірусу в Україні: як це буде відбуватися.