RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд виніс вирок відомому активісту Стерненку

У вівторок, 23 лютого, Приморський суд Одеси визнав винним у викраденні людини колишнього лідера одеського відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка.

Про це повідомив сам Стерненко в своєму Telegram-каналі.

Обвинуваченого засуджено до 7 років і 3 місяців позбавлення волі. Як покарання суд призначив також конфіскацію половини майна Стерненка і прийняв рішення про взяття активіста під варту в залі суду.

Вирок було винесено у справі про викрадення в 2015 році депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича з проросійської партії "Родина".

Прокуратура вимагала відправити Стерненка в місця позбавлення волі на вісім років в'язниці з конфіскацією майна. Активісту також інкримінували розбій та незаконне поводження зі зброєю.

Сергій Стерненко, який керував одеським осередком "Правого сектора" і був затриманий за підозрою у викраденні, говорив, що у сторони звинувачення немає доказів. Тепер він має намір подавати апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві біля Шевченківського суду почалися масові сутички, коли на засіданні розглядали справу одеського активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у скоєнні вбивства і незаконному носінні холодної зброї.