RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Смертельний вибух в "ковідній" лікарні в Чернівцях: фото, відео і всі деталі

У міській лікарні №1 у Чернівцях пролунав вибух. У цій лікарні перебувають пацієнти з коронавірусною інфекцією COVID-19. В результаті вибуху загинула одна людина.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на даний момент.

Що кажуть рятувальники

Олександр Айсюк, який обіймає посаду першого заступника керівника Управління ДСНС в Чернівецькій області, заявив, що в медичному закладі спалахнула пожежа. Полум'я охопило палату 27 лютого 2021 року біля 13.00. В результаті надзвичайної події загинув чоловік похилого віку. За словами чиновника, двоє людей отримали пошкодження в результаті НС. Повідомляється про одного травмованого в результаті пожежі, інша людина отруїлася чадним газом.

Чиновник зазначив, що причину пожежі назвати не може, так як сам її не знає. Він додав, що причину встановлюватимуть органи дізнання.


ДСНС повідомляє про кисневу трубку, що спалахнула

Представники ГСЧС повідомили, що пожежа сталася в місті Чернівці по вулиці Героїв Майдану, 226 в палаті на другому поверсі п'ятиповерхівки, яка є медичним закладом. Причина - загоряння кисневої трубки. Пожежу вдалося ліквідувати о 13:30.

Заява влади

Заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак повідомила про створення нарячої лінії.

Як розповів пізніше міський голова Чернівців Роман Клічук, наразі ситуація контрольована.

"Працюють усі служби, все під контролем. Версія, що вибухнув кисневий балон - не підтвердилась. Скоріш за все це було загорання на ліжку хворого, що саме не відомо. Знайшли просто один флакончик спирту. Відкинута і версія з кип'ятильником", - сказав мер.

Він зазначив, що вибуху в лікарні не було. Загинув 76-річний пацієнт лікарні.

"Тут вини працівників закладу та керівництва немає жодної. Сталося загорання виключно біля ліжка хворого в чоловічій палаті".

За його словами, вже завтра чи в понеділок відділення може відновити свою роботу.

Заява лікаря

Володимир Елен, який обіймає посаду керівника Чернівецького обласного Центру екстреної медичної допомоги, повідомив, що пацієнтів лікарні, в якій спалахнула пожежа, евакуювали і відправили в найближчі медичні установи.