RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Чорному морі почалися масштабні навчання НАТО, фото

Військові навчання "Посейдон-21", в яких візьмуть участь сотні іноземних військовослужбовців, стартували в румунському порту Констанца.

Про це інформує прес-служба Генштабу ВМС Румунії.

Як відомо, військові навчання "Посейдон-21" стартували 26 лютого і триватимуть до 6 березня, і в них візьмуть участь 700 військовослужбовців з декількох країн.

У Генштабі зазначили, що навчання, в яких об'єднані сили з Болгарії, Франції, Греції, Румунії, Іспанії, США і Туреччини, пройдуть на море, суші і в повітрі. Учасники "Посейдон-21" будуть відпрацьовувати сценарії по боротьбі з підводними загрозами, включаючи гідрографічну розвідку, виявлення і знешкодження морських мін і саморобних вибухових пристроїв.

Крім цього, іноземних військовослужбовців навчатимуть боротьбі проти авіації, кораблів і підводних човнів супротивника, буксирувати пошкоджені судна, робити заправку паливом на воді і надавати першу допомогу постраждалим побратимам.

У Генштабі ВМС Румунії додали, що до навчань було залучено 13 військових кораблів, дев'ять літаків, вантажівка з піротехнікою і підводний робот, які активно використовуватимуть під час "Посейдон-21".

Фото: navy.ro

Фото: navy.ro

Раніше ми розповідали, як Україна буде зближуватися з НАТО.