RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Помпеях знайшли стародавню весільну колісницю з еротичним орнаментом: фото

Археологам вдалося відшукати колісницю I століття, яка добре збереглася до наших часів. Колісницю виявили в Помпеях.

Про це повідомляє RG.

За словами групи археологів, колісниця знаходиться в чудовому стані, незважаючи на те, що була під землею протягом двадцяти століть. Ця колісниця була знайдена в Чівіте Джулліані, великий віллі, яка розташована біля в'їзду в місто.

Колісниця прикрашена складним декором з бронзи і олова. Частина колісниці пофарбована в синій колір, а орнамент, який був нанесений на боки, виконаний на еротичну тематику.

За словами археологів, такий малюнок говорить про те, що візок використовували для проведення весільних церемоній. Також були виявлені сліди від подушок і мотузок. Мотузки використовували для того щоб зафіксувати вінки. Археологи зробили настільки ідеальну роботу, що їм навіть вдалося виявити відбитки двох класів пшениці, які були залишені на одному з сидінь.

Керівник Міністерства культури Італії говорить, що місто дивує своїми відкритями протягом багатьох років. За його словами, археологам доведеться дуже багато працювати, адже є двадцять гектарів, які необхідно досліджувати. Таких знахідок в країні ще не було. Якщо раніше і знаходили вози, то вони не були настільки багато прикрашені, зазвичай це були вози селян, які використовували в повсякденному житті. Колісниця заможних людей тих часів - це велика рідкість.

Як писав "Апостроф" раніше, археологи знайшли доказ існування біблійного пророка Єремії.