RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Які вакцини і скільки доз отримає Україна від COVAX: названо цифри

Україна отримає вакцини від коронавірусу за програмою COVAX - перша партія включатиме 1 776 000 доз вакцини AstraZeneca і 177 тисяч доз вакцини Pfizer.

Про це йдеться в заяві Міжнародного альянсу GAVI, опублікованій у вівторок, 2 березня.

В рамках першої партії вакцин за програмою COVAX в Україну надійде близько 1,8 мільйона доз вакцин компаній Pfizer і AstraZeneca. За інформацією GAVI, в Україну прибуде 1 776 000 доз вакцини AstraZeneca, а не 2 215 200, як було оголошено раніше. При цьому розмір першої партії вакцини Pfizer складе 177 тисяч доз.

Україна отримає вакцини від коронавірусу в рамках механізму COVAX безкоштовно разом з іншими країнами, які отримають ці препарати одними з перших.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 березня українці отримали можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн - розпочав свою роботу роботу сайт для запису на вакцинацію від COVID-19.

Додамо також, за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, в Україні вакцинація від коронавірусу повинна прискоритися влітку - медики повинні вийти на рівень 5-7 млн щеплень на місяць.