RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

В Україні розширилася "червона" зона карантину: де і які обмеження діють

З 3 березня в зв'язку з погіршенням епідемічної небезпеки поширення COVID-19 Житомирська область перейшла в "червону" зону карантину.

І тепер в Івано-Франківській, Чернівецькій і Житомирській областях найвищий рівень епідеміологічної небезпеки, розповідає "Апостроф".

Житомирська область

З 00:00 3 березня у всіх районах області забороняється: робота закладів сфери громадського харчування (крім адресної доставки і на винос); робота непродовольчих ринків і магазинів. Освітні установи переходять на дистанційне навчання, за винятком дитсадків і 1-4 класів шкіл. Також скасовуються всі масові заходи. Не працюватимуть ТРЦ, кінотеатри, театри, спортзали, басейни.

Івано-Франківська область

З 26 лютого по 12 березня в області введено жорсткі карантинні заходи. Обмежено транспортне сполучення. "Укрзалізниця" припинила продаж квитків на поїзди в Івано-Франківську область. Однак дістатися до місця призначення можна до 7 березня по заздалегідь придбаних квитків.

У в'їздах-виїздах встановлені КПП, на яких перевіряють температуру.

Також заборонені масові заходи, робота культурних і розважальних закладів, закладів сфери краси, спорту і побутових послуг. Заборонено роботу непродовольчих магазинів, ринків, ТРЦ, закладів громадського харчування. Освітні установи перейшли на віддалений формат навчання, закриті дитячі садки.

Чернівецька область

З 1 березня і до 9 березня Буковина теж знаходиться в "червоній зоні". На цей період заборонено обслуговування відвідувачів в кафе, барах, ресторанах (тільки адресна доставка). Закрито розважальні заклади, кінотеатри, театри, непродовольчі магазини, ринки, ТРЦ, спортзали. Навчальний процес у всіх освітніх установах перейшов в дистанційний режим, за винятком дитячих садків.

Вінницька область

З 3 березня у Вінницькій області вступають в силу додаткові обмеження карантину. Всі освітні установи переведені на дистанційне навчання. Забороняються планові операції і госпіталізації, консультування поліклінік державних і комунальних медустанов, крім дозволених у встановленому порядку. Будуть посилені перевірки дотримання карантинних заходів в громадському транспорті, закладах громадського харчування.

Зараз "помаранчевий" рівень присвоєно Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Рівненській та Тернопільській областям. Решта 13 регіонів за епідеміологічними ознаками потрапили в "жовту" зону карантину.

2 березня, в Україні виявили 7235 нових хворих на коронавірус (днем раніше - 5336), найбільше - в Києві (655 випадків COVID-19 за добу).

Як писав "Апостроф" 24 лютого, Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей за рівнем коронавирусной небезпеки на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону".