RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Ажіотаж навколо вакцини Covishield: доктор Комаровський звернувся до українців

В Україні 24 лютого почалася масова вакцинація від коронавірусу індійською вакциною Covishield, однак українці не поспішають робити щеплення. Відомий український лікар Євген Комаровський висловив свою позицію щодо вакцинації і назвав більші ризики для українців.

Про це він розповів у своєму відеозверненні, опублікованому в Youtube-каналі "Доктор Комаровський".

"Всі розмови про неефективність вакцини - маячня, про небезпеку вакцини - маячня. Так, є побічні ефекти, як для будь-якої вакцини. Найчастіше це температура на 1-2 дня - не більше того ... Якщо у вас немає реальних шансів зробити щеплення, припустимо, Pfizer або Moderna, заради Бога, не відмовляйтеся, будь ласка, від цієї вакцини. Це нормальна якісна вакцина", - заявив Комаровський.

Він припустив, що масовий доступ українців до інших вакцин з'явиться не раніше, ніж через півроку.

"Масовий доступ до вакцин, які зараз закуповують США, Ізраїль, Великобританія, швидше за все буде не раніше вересня. У вересні можна буде купити за гроші... Ризик вакцинації однозначно в десятки, сотні разів менше, ніж ризик перенести коронавірусну інфекцію. Особливо захистіть своїх батьків, захистіть тих, у кого ожиріння, гіпернтоніков. Це конче необхідно", - заявив Комаровський.

Більше про те, як повернути довіру українців до щеплень, читайте в матеріалі "Апострофа": " Ми провалилися з вакцинацією і щеплення Зеленського ситуацію не врятує - Наталя Лісневська".