RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Рада підтримала важливий законопроект проти дискримінації за ознакою статі в рекламі

Верховна Рада має намір посилити штрафи за сексизм і дискримінацію в рекламі. Відповідні зміни в закон "Про рекламу" нардепи прийняли в першому читанні. "За" проголосували 266 парламентаріїв.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на трансляцію засідання Ради.

Головна мета документа - протидіяти появі оголених тіл, принизливих слоганів, які дискримінують чоловіків або жінок, під час рекламування товарів або послуг.

Новий закон визначає, що дискримінаційна реклама забороняється. Відповідальність за дискримінаційну рекламу несе рекламодавець.

У документі також прописані штрафи за дискримінаційну рекламу.

Якщо рекламу вважатимуть дискримінаційною, то штрафами покарають не тільки її виробників, а й замовників. Так, за повторну "дискримінацію" замовникам реклами доведеться заплатити штраф, який досягне 30-кратної вартості розповсюдженої реклами.

Також штрафи зростуть: за неподання, несвоєчасне подання або подання завідомо недостовірної інформації щодо вартості розповсюдженої реклами розмір штрафу пропонують збільшити з 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; в разі неможливості встановлення вартості реклами накладається штраф у розмірі від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як писав "Апостроф", Верховна Рада України розгляне законопроект про легалізацію зброї в Україні.