RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Австралії створили ракетомобіль, який хочуть розігнати до 1600 км/год: перші фото

В Австралії збудували унікальний ракетомобіль, на якому планують встановити рекорд швидкості на планеті. Винахідники стверджують, що він зможе розвинути швидкість до 1600 км/год.

Про це повідомляє видання CarAdvice.

Йдеться про ракетомобіль, який отримав назву Aussie Invader 5R. Група австралійських інженерів під керівництвом Роско МакГлашана планує в наступному році встановити на ньому новий світовий рекорд швидкості.

Aussie Invader 5R - велетень довжиною 16 метрів і вагою близько 9 тонн. Базою для ракетомобіль служить оригінальний сталевий каркас. Зовні він більше нагадує ракету, ніж машину: довгий і гострий перед, обтічна форма кузова, великий "плавець" зверху, що забезпечуватиме кращу аеродинаміку. При цьому коліс у 5R всього три (35-дюймових), причому вони повністю з алюмінію і без гуми.

Двигун ракетомобіля здатний забезпечувати рекордну потужність - 202 500 кінських сил. За підрахунками інженерів, до 100 км/год він розженеться всього за 1,1 секунди, а очікувана максимальна швидкість, яка і повинна побити світовий рекорд, складе 1000 миль в годину (1609 кілометрів на годину). Щоб досягти цієї позначки, ракетомобілю потрібно менше ніж півхвилини.

Для розгону суперавто буде необхідна пряма траса протяжністю не менше 5 кілометрів, а для зупинки в 2,5 рази більше - 13 кілометрів. Примітно, що процес гальмування у Aussie Invader набагато складніше, ніж розгін. Крім традиційних дискових гальм в проекті використовуються парашути і активні аеродинамічні елементи.

Повідомляється, що перші випробування ракетомобіля розпочнуться вже на початку 2022 року. У тому ж році планується провести і вирішальний заїзд в спробі встановлення рекорду.

До речі, пілотом буде сам керівник проекту - Роско МакГлашан. У 1994 році він вже встановив світовий рекорд швидкості на землі за допомогою свого першого ракетомобіля, попередника 5R. Тоді на одному з висохлих соляних озер в Австралії він зміг розігнатися до 802,6 кілометрів на годину.

Як повідомляв "Апостроф", у Сполучених Штатах Америки дозволили використання літаючих автомобілів. Автівки незабаром надійдуть у продаж.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: