RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коли в Україні буде у вільному продажу вакцина від COVID-19: в МОЗ назвали термін

Придбати в вільному доступі вакцину від коронавірусу в Україні можна буде не раніше літа-осені цього року, коли відбудеться її офіційне завезення.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу "1 + 1".

За його словами, в світі не вистачає потужностей для виробництва вакцини, тому всюди, зокрема в європейських країнах і США, зриваються поставки.

"З огляду на наші переговори з виробниками, раніше літа-осені гарантовано вони (приватні лабораторії для вакцинації -" Апостроф ") просто не з'являться", - зазначив міністр.

Степанов наголосив, що будь-яка комерційна компанія, яка виявить бажання завести вакцину в Україну, буде робити це офіційно, після лабораторного підтвердження і діагностики цієї вакцини.

"Ми гарантуємо, що ми досить швидко це зробимо, якщо хтось буде завозити цю вакцину на ринок України. Ми чітко знаємо, хто завозить, як і який шлях потім цієї вакцини. Це буде відповідно підтверджено на всіх наших ресурсах", - сказав глава МОЗ.

Степанов також нагадав, що в Україні зареєстровано та дозволено до використання дві вакцини - Pfizer і AstraZeneca (Covishield).

Як повідомляв "Апостроф", вартість вакцини від коронавірусу в Україні не буде "космічною".