RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Під Києвом фотограф з дитячого садка торгував порнознімками дітей: фото і відео

Правоохоронці Київської області оголосили про підозру чоловікові, який розповсюджував дитячу порнографію. Зловмисник займався фото- і відеозйомкою дитячих свят, а потім знімав заборонений контент для продажу за кордон.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Київській області.

До співробітників Обухівського районного управління поліції звернулась мешканка міста Українка та повідомила, що у одній із соціальних мереж виявила фото своєї малолітньої дочки у непристойних позах. Жінка заявила, що ці фото міг зробити місцевий фотограф.

Правоохоронці встановили, що знімки зробив 48-річний місцевий житель, який проводив зйомки дитячих свят в дошкільних закладах.

"Користуючись довірою педагогічних працівників чоловік мав змогу залишатися з дітьми наодинці, змушував їх оголюватись та фільмував все на відеокамеру. Після цього зловмисник продавав матеріали зйомок іноземцю за кордон", - повідомили в поліції.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські знайшли електронні носії інформації, на яких містилися файли з дитячими фото та відео. Речовий доказ вилучено та направлено на експертизу, яка підтвердила, що надані файли є матеріалами порнографічного змісту.

Встановлено, що чоловік реалізовував свою злочинну діяльність протягом 2017 – 2020 років у трьох навчальних закладах міста Українка, що на Обухівщині. Загалом задокументовано 51 факт виготовлення, зберігання, збуту та примушування до участі у створенні матеріалів порнографічного характеру малолітніх дітей.

"Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 та ч. 5 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Суд обрав чоловікові запобіжний захід – тримання під вартою", - повідомили в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", у Дніпровському районі Києва затримали 32-річного чоловіка за розбещення 10-річної дівчинки. Чоловік виявився працівником однієї із столичних шкіл.