RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

"Радості" окупації: в Криму гучний скандал через знищення Фороського парку, фото і відео

Російські окупанти вирубують дерева в парку-пам'ятнику садово-паркового мистецтва "Фороський", де проводиться реконструкція приміщення 18-поверхового приміщення і будівництво дитячого оздоровчого табору. Жителі анексованого Криму записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням "втрутитися і негайно зупинити" знищення перлини Криму.

Про це пише видання Крым. Реалии".

Місцеві жителі протестують проти знищення парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва "Фороський", де окупанти почали будівництво. Вони 1 березня записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням зупинити будівництво і вирубування дерев. Однак після цього щодо вчительки Марини Рікмен, яка від імені ініціативної групи місцевих жителів зачитувала звернення до президента Росії, почався тиск з боку влади.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, повідомив, що в Кремлі "поставдять питання керівництву Криму" з приводу вирубки дерев у парку "Фороський". Він також додав, що йому невідомо про відповідне звернення кримчан.

Глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов переніс свою поїздку в селище Форос, де місцеві жителі протестують проти забудови парку і вирубки там дерев, з 5 на 9 березня.

Як повідомляв "Апостроф", ще одне водосховище в окупованому Криму на межі обміління. Через гострий дефіцит води пересихає Інкерманське водосховище.