RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

В окупованому Криму стрімко йде вода: з'явилася карта екокатастрофи

На окупованому російськими військами півострові стрімко міліють водосховища, які живлять великі міста, і місцеві жителі відчувають серйозні проблеми з доступом до якісної води.

Про це пишуть "Крим Реалії".

На сьогоднішній день близько десятка великих водосховищ в Криму обміліли або зовсім виснажені.

За даними журналістів, перші істотні проблеми з водою виникли в окупованому Сімферополі і найближчих до нього регіонах влітку 2020 року. На тлі виснаження водоймищ місто, а також Сімферопольський район з вересня отримують воду за графіком - по три години вранці і ввечері.

Через якийсь час графік подачі води був введений в Бахчисараї і Бахчисарайському районі. Окупанти, щоб забезпечити Сімферополь водою, залучали регулярні війська, які прокладали трубопровід і качали воду з Тайганського і Білогірського водосховищ, а також місцевої річки Біюк-Карасу.

Повністю були виснажені Сімферопольське і Загірське водосховища (разом з Щасливенським забезпечували водою Ялту). Окупаційна влада вже попередила, що запасів Загорського і Щасливенського водосховищ вистачить максимум на три місяці, через що назріває екологічна катастрофа.

Раніше ми розповідали, що через гострий дефіцит води пересихає Інкерманське водосховище в Криму.