RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Катастрофічна ситуація з ковідом в Чернівцях - люди проводять гучні весілля і вечірки: фото і відео

У Чернівцях виникла критична ситуація у зв'язку зі спалахом коронавірусу, але мешканці не поспішають дотримуватися карантинних правил.

В Україні понад 6 тис. нових випадків коронавірусу за добу: статистика на 10 березня

Про це повідомляє ТСН.

У лікарнях міста вже практично немає місць для хворих на COVID-19. Зайнято 90% ліжкомісць в медичних установах Чернівців.

Однак люди продовжують влаштовувати масові урочистості - святкують весілля, організовують гулянки, які зупиняють правоохоронці. Наприклад, 8 березня практично всі кафе були заповнені відвідувачами. Хоча вони не повинні були приймати гостей у зв'язку з "червоною" зоною карантину. Підприємці працюють в обхід правил: заклади закривають зсередини, вікна заклеюють чорною плівкою, а відвідувачів приймають за попереднім бронюванням.

"Були гучні весілля, галасливі вечірки, корпоративи більше 100 чоловік на 1 заклад. При спробі донести їм інформацію про те, наскільки це небезпечно і що в середньому після таких весіль від 5 до 10 відвідувачів хворіють - але їм байдуже", - розповіла начальниця Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні близько 10 областей знаходяться в небезпечній близькості до "червоного" рівню карантину.