RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні запустили калькулятор з вакцинації від COVID-19 - можна дізнатися свою чергу

Приблизний час черзі на щеплення проти COVID-19 в Україні можна розрахувати за допомогою калькулятора, який заробили інженер Валентин Туків і польський аспірант-математик Мацей Ковальський.

Такий онлайн-інструмент доступний на сайті проекту Оmni Сalculator.

Скориставшись калькулятором можна отримати оцінку мінімального і максимального кількості людей, які перебувають в черзі попереду і повинні бути вакциновані раніше.

"Ми також вказуємо, скільки часу може пройти, перш ніж Ви отримаєте обидві дози вакцини і будете повністю захищені, виходячи з рівня вакцинації", - сказано в описі цього інструменту.

При визначенні місяці і роки вакцинації враховуються такі параметри, як:

  • кількість вакцинованих в Україні за певний проміжок часу (день, тиждень)
  • час, який потрібен для вакцинації дорослого населення в Україні ;.
  • відсоток українців, які планують отримати щеплення.

"За замовчуванням ми вказуємо ці показники на рівні вакцинації 300 000 вакцинацій в тиждень (але нинішній рівень вакцинації становить близько 16 000 в тиждень) і коефіцієнт охоплення, за замовчуванням 50% (не всі, хто повинен отримати вакцину, зроблять вакцинацію). Якщо Ви хочете змінити ці значення, Ви можете це зробити в розділі Параметри процесу вакцинації ", - йдеться в інструкції користування калькулятором.

Для розрахунку зразкового час вакцинації для конкретної людини потрібно вказати:

  • вік,
  • належність до пріоритетних груп, перелік яких визначено Кабміном,
  • наявність хронічних захворювань.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я анонсували, що будуть проводити 10 тисяч щеплень в добу, а відповідно до соцопитувань, 43% українців готові робити щеплення проти COVID-19 безкоштовною вакциною. Провівши розрахунок за такими параметрами, 25-річний чоловік, який не входить в число пріоритетних груп, зможе отримати щеплення протягом 2025-2029 років.

З нинішніми темпами вакцинації, людина, яка не входить в пріоритетні групи, може отримати вакцинацію в 2031-2040 роках.

Як повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що темпи вакцинації від коронавірусу в країні не відповідає раніше наміченому плану: вийти на рівень 10 тисяч щеплень за добу поки не виходить.