RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

"Мотор Січ" перейде в держвласність: що відомо

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про повернення підприємства "Моторсіч" в держвласність.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, який транслювався на YouTube.

"Підприємство "Мотор Січ" повернуть у власність українського народу у законний та конституційний спосіб найближчим часом. Наші підприємства оборонного комплексу, які дивним чином опинилися у приватних руках, розглядатимуть окремо. Якщо підприємство є для нас стратегічно важливим, у законний спосіб ми його націоналізуємо", – сказав Данілов.

Він наголосив, що всі дії, які будуть відбуватись на території України відносно цих підприємств відбуватимуться згідно чинного законодавства.

"Якщо інвестиції відбувалися на території України, ці гроші заходили офіційно на наші підприємства через наші банки і ми розуміємо хто це - таким інвестиціям буде 100% захист держави. Захищати інвестиції з юрисдикції, які є офшорними у нас такого завдання немає", - заявив Данілов.

За словами Данілова, якщо інвестиції відбувалися на Віргінські острови, то треба з Віргінськими островами з'ясовувати ці стосунки.

Нагадаємо, у списку санкцій, які введено указом президента України Володимира Зеленського присутній громадянин Китаю Ду ТАО, інвестор ПАТ "Мотор Січ".