RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російський військовий вертоліт перетнув кордон під Сумами: відео провокації

У вівторок, 16 березня, українські прикордонники в Сумській області зафіксував заліт вертольота з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України.

Про це повідомили в прес-службі ДПСУ.

Як сказано в повідомленні, Державна прикордонна служба України негайно проінформувала всі зацікавлені міністерства і відомства та звернулася з запитами до російських прикордонників з приводу інциденту.

"Державна прикордонна служба України негайно направила лист на прикордонне управління ПС ФСБ РФ по Бєлгородській та Воронезькій ділянках про порушення режиму державного кордону України російським вертольотом і вимогою повідомити приналежність літального апарату і обставини, які призвели до порушення", - уточнили українські прикордонники.

Відео порушення кордону опублікував у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко. У підписі до знятих кадрів сказано, що російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України біля населеного пункту Краснопілля в районі іпт № 452 близько 14.05 і пролетів на висоті близько 100 метрів.


Як повідомляв "Апостроф", раніше ФСБ РФ заявила про перестрілку на кордоні Росії з Україною, в результаті якої загинула людина. Українські прикордонники пострілів не зафіксували, однак провели перевірку.