RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

В Україні викрили два канали незаконної міграції з країн з підвищеною загрозою тероризму: фото

У Луганській та Закарпатській областях заблокували два канали нелегальної міграції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

На Луганщині ділки облаштували підпільну майстерню для серійного виготовлення підроблених документів.

За попередніми даними, до складу групи входили кілька громадян України. Зловмисники організували протиправний механізм легалізації в нашій державі вихідців з країн Близького Сходу. Для цього вони виготовляли зарубіжним замовникам підроблені документи, які іноземці використовували, зокрема для вступу до українських вишів.

Своїх клієнтів ділки підшукували через особисті зв’язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах. Оплату за "послуги" вони одержували готівкою або через банківські карткові рахунки.

Під час обшуків за адресами проживання організатора угруповання Сєвєродонецьку, а також у підпільній лабораторії у Харкові, правоохоронці виявили: обладнання для виготовлення фальшивих документів; велику кількість підроблених паспортів.

Наразі перевіряється причетність іноземців до діяльності міжнародних терористичних організацій.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у протиправній схемі.

Крім того, на Закарпатті заблоковано канал незаконної міграції іноземців через державний кордон України до Євросоюзу. Правоохоронці затримали організатора "трафіку" на спробі незаконного переправлення трьох нелегалів з країни Центральної Азії.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Своїм "клієнтам" він обіцяв забезпечити перехід через держкордон України до ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Раніше співробітники Служби безпеки України на Закарпатті викрили жителя Берегівського району, який незаконно переправляв громадян Росії до країн ЄС, Великої Британії та США.