RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Справа Пашинського: суд ухвалив рішення щодо новорічного інциденту з екс-нардепом

У четвер, 18 березня, суд виправдав колишнього народного депутата, заступника голови фракції "Народний фронт" Сергія Пашинського у справі про вогнепальне поранення під час конфлікту на дорозі, який стався у нього у Васильківскому районі (Київська область) з місцевим жителем в новорічний вечір 2016 року.

Як повідомили на сайті "Ґрати", відповідне рішення прийняв Васильківський міськрайонний суд.

Суддя Максим Ковбель не побачив належних доказів провини Пашинського в нанесенні важкий тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України) жителю Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Після суду Сергій Пашинський заявив, що процесуальний прокурор у цій справі Рябошапка навмисне кваліфікував цей інцидент за статтею 121, "знаючи, що там немає складу злочину".

"Він це зробив виключно з однією метою: щоб показати свою псевдоборьбу з корупцією і щоб засадити мене в СІЗО. Тому що санкція за цією статтею передбачає тюремне ув'язнення. Суд розклав це все на атоми і молекули. Я повністю виправданий", - заявив колишній нардеп .

За рішенням суду, Сергію Пашинському повернуть його пістолет "Глок", який він застосував під час конфлікту на дорозі.

Нагадаємо, що в одному з сіл недалеко від Києва ввечері 31 грудня 2016 року нардеп на авто виїхав на неосвітлену частина дороги, посередині якої був залишений мікроавтобус без габаритних вогнів і водій ледь зміг уникнути зіткнення. Пашинський вийшов з салону автомобіля, щоб з'ясувати, в чому справа.

На зауваження та прохання переставити машину, один з двох невідомих чоловіків у стані алкогольного сп'яніння почав рухатися зі скляною пляшкою і погрозами вбивства. Тоді Пашинський з власної зброї зробив попереджувальний постріл у повітря. Однак хулігана це не зупинило, і він пляшкою вдарив по голові і збив з ніг депутата. Лежачи на землі, депутат вистрілив в ногу своєму нападнику.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Печерський суд ухвалив рішення про взяття під варту на два місяці військово-політичного "експерта" Юрія Дудкіна, який причетний до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб.