RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Нові правила зарахування дошкільнят в Україні: директор дитсадка вказала на сумний нюанс

На початку березня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, згідно з яким, в дитячі садки в першу чергу повинні приймати тих дітей, які живуть поруч з установою (за аналогією з чинною процедурою зарахування першокласників).

Про мінуси проекту закону йдеться в матеріалі "Апострофа".

Наприклад, за даними директора столичного Департаменту освіти Олени Фіданян, в 2020 році чергу в дитсадки Києва становила 1,8 тисячі осіб.

Виходить, що замість того, щоб створювати нові місця в садочках, реально наближаючи доступність дошкільної освіти, чиновники просто "переставляють" дітей з місця на місце, називаючи це "турботою про дітей".

"Від перестановки доданків сума не змінюється. Від нової процедури зарахування ніяк не зменшиться кількість дітей-дошкільнят і не збільшиться кількість місць у садочках. Від дефіциту місць можна позбавитися тільки шляхом створення таких місць. Тобто будувати нові державні садки та створювати розумні умови для розвитку приватних", - прокоментувала ситуацію директор одної з приватних освітніх установ Тамара Шевченко.

Вона додала, що приватні садки знімають в оренду комерційні приміщення за величезною вартістю.

"Не завадило б втрутитися державі і надати певні пільги", - резюмувала Тамара Шевченко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Дитяче пекло: як депутати вирішили "поліпшити" життя дошкільнятам.