RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Журналіст розповів про бізнес в Криму сім'ї члена політради партії "Слуга народу"

У сім'ї члена політради партії "Слуга народу" Вадима Слюсарева виявили бізнес в Криму в Алушті, де його батьки нібито володіють готелями.

Про це повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

За інформацією Бутусова, батьки Слюсарева володіють нерухомістю в Алушті за адресою вул. Набережна, 24 і Набережна, 24Г. За цими адресами є готелі "Іва Марія" і "Резиденція Совіньон".

"Іва Марія"

"Резиденція Совіньон"

Журналіст стверджує, що з 2014 Слюсарев неодноразово відвідував Крим, порушуючи державний кордон України. Так, Слюсарев перетинав кордон на Сході України і вилітав на анексований півострів з Бєлгорода. Дорогу назад проробляв так само.

"Слюсарев ще в 2014 відправив в Крим копії всіх своїх документів, включаючи шкільні атестати і навіть флюорографію грудної клітини", - повідомляє журналіст, відзначаючи, що такий набір документів потрібен при влаштуванні на роботу в державні органи РФ або при надходженні на службу до військової частини або структури ФСБ.

Журналіст відзначає, що Слюсарев замішаний в корупційних скандалах. З ним пов'язують Павла Сушка, який очолив Харківську обласну організацію партії "Слуга народу", прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, який був прокурором Дергачівського району, в якому знаходиться прикордонний перехід "Гоптівка", яким керував Слюсарев, коли був прикордонником.

"Саме Фільчаков причетний до закриття кримінальної справи щодо приватизації землі на прикордонному переході "Гоптівка" компанією "Фронтера", співвласником якої є Слюсарев. Прикордонна служба, до речі, досі платить генералу Слюсареву - адже замість того, щоб побудувати гуртожиток для особового складу Гоптівки, в той час, коли Слюсарев там керував, він приватизував частину землі прикордонного переходу та побудував там приватний готель, який його фірма здає в оренду... Держприкордонслужбі. Слюсарев також призначив главою Сумської облгосаміністраціі Хому, також має великий вплив в прокуратурі Сумської області", - пише Бутусов.

У команді "Слуг народу" це не перший кадр, якого помічали на зв'язку з Росією. Так главу Офісу президента Андрія Єрмака окремі ЗМІ підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами, перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Руслан Демченко міг брати участь в підготовці Харківських угод 2010, згідно яких Україна продовжила термін перебування російського флоту в Криму.