RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Лікарні заповнені: у Львові розгортають додаткові "ковідні" ліжка, фото

У неділю, 21 березня, у Львові, де лікарні для пацієнтів з коронавірусом вже заповнені на 60%, розпочалися роботи з облаштування додаткових ліжкомісць для лікування інфікованих Covid-19. На першому етапі планується обладнати додаткові 366 ліжок, а всього в медзакладах міста їх планують облаштувати ще 700.

Україні не обійтися без локдауну, але він доб'є психіку людей - лікар-імунолог

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міської ради Львова.

Так, в неділю в одному з корпусів поліклініки на вул. Мазепи вивільнили приміщення, в приміщення на вул. Навроцького розпочали перевезення речей та обладнання для облаштування 8-ою лікарнею додаткових ліжок.

"Студенти Університету безпеки життєдіяльності зараз допомагають вивільняти корпус на вул. Мазепи, який ми погодили з поліклінікою під облаштування додаткових ліжкомісць. Сьогодні там розпочались підготовчі роботи, розпочали першу чергу облаштування додаткових ліжок. Загалом на вул. Мазепи ми попередньо планували облаштування 150 ліжок. Також сьогодні з 14 год виїжджають на вул. Навроцького, там 8-ма лікарня буде розпочинати роботи з облаштування додаткових ліжок. Наразі з приміщень будуть вивозити речі, матеріали, після того будемо розпочинати ремонтні роботи та облаштовувати ліжкомісця, – повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Міська комісія з надзвичайних ситуацій затвердить кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік. На першому етапі Львів планує залучити 366 ліжок. На облаштування тимчасових шпиталів з бюджету міста скеровано 18 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", "червона" зона карантину в Україні збільшилася ще на один регіон - туди потрапила Київська область через зростання кількості заражених коронавірусом.