RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Ситуація загрозлива": академік розповів, коли в Україні буде пік коронавірусу

В Україні щодня фіксується велика кількість нових випадків Covid-19, а пік захворюваності може бути приблизно через місяць.

Про це розповів академік НАН і НАМН України, доктор біологічних наук, голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко, пише "Обозреватель".

"Я вважаю, що ситуація загрозлива. Ми повинні мати чітку державну позицію з цього приводу. Введення більш суворих норм карантину, навіть локдауну, має бути на початку збільшення кількості інфікування людей, на початку збільшення поширення інфекції. Пік буде, думаю, не раніше, ніж через місяць, може навіть і пізніше", - зазначив він.

Академік наголосив, що вважає рішення про введення жорстких норм карантину своєчасним і раціональним, адже нові штами COVID-19 поширюються більш стрімко, ніж "класичний варіант" захворювання.

"Крім того, є свідчення клініцистів, що і перебіг захворювання спостерігається більш важкий, ніж раніше. Зараз в країні склалася ситуація, що практично у всіх областях рано чи пізно буде збільшення кількості інфікованих. Тоді може бути велике навантаження на систему охорони здоров'я", - резюмував Комісаренко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська заявила, що нова мутація коронавірусу, яку зафіксували в Україні, загрожує більш важким перебігом хвороби, а ефективність стандартної терапії може бути нижче.