RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Рятували усім миром: в Єгипті від ускладнень коронавірусу помер відомий український волонтер

Відомий фронтовий волонтер і дитячий стоматолог з міста Ірпеня (Київська область) Юрій Юрасюк помер в госпіталі курортного міста Шарм-ель-Шейха в Єгипті від наслідків коронавірусної інфекції

Про це повідомили в посольстві України в Єгипті в коментарі "РБК-Україна".

Юрій Юрасюк, який був волонтером ОФ "Бучанська Варта" і займався допомогою українським бійцям на Донбасі, приїхав на відпочинок до Єгипту з дружиною Ольгою та двома доньками ще на початку березня. На третій день у нього почався сильний кашель і проблеми з диханням. З діагнозом пневмонія його госпіталізували і підключили до апарату ШВЛ. Аналізи показали наявність коронавірусу.

Життя лікаря і волонтера намагалися врятувати усім миром, проте в лікарні він помер. Це сталося ще 19 березня. Весь цей час посольство надавало допомогу українцеві і його сім'ї.

Як повідомили в посольстві, з моменту надходження інформації про госпіталізацію Юрія Юрасюка в лікарню, українські дипломати підтримували постійний контакт з дружиною померлого і страховою компанією, яка його обслуговувала.

"На даний момент посольство сприяє в репатріації труни з тілом Ю. Юрасюка в Україну", - повідомили в коментарі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська туристка з міста Рівного загинула під час відпочинку в Єгипті, займаючись підводним плаванням - сноркелінгом.