RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні почали працювати нові камери автофіксації порушень ПДР: де їх встановили

Нові камери відеофіксації порушень правил дорожнього руху в понеділок, 22 березня, з'явилися на тих ділянках автомобільних доріг, де найчастіше трапляються дорожньо-транспортні пригоди.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі телеканалу "Україна 24".

Починаючи з понеділка, 22 березня, патрульні поліцейські з приладом TruСam стежитимуть за виконанням правил дорожнього руху на 60 нових ділянках автодоріг. Про використання цієї техніки водіїв буду попереджати відповідні дорожні знаки. Також можна переглянути детальну карту цих ділянок на сайті Патрульній поліції.

Як пояснив Олексій Білошицький, кількість TruСam на дорогах збільшилася через те, що стало більше ділянок доріг, на яких необхідно вимірювати швидкість для профілактики аварійності.

"Ми відстежуємо ті ділянки, де є аварії, причиною яких є саме перевищення швидкості. Зараз було додано певні ділянки, всього таких ділянок на території України 309", - уточнив він.

Загалом в Україні відстежують швидкість на автотрасах уже за допомогою 117 таких пристроїв.

Як повідомляв "Апостроф", українські водії почали використовувати спеціальне пристосування на автомобілях, яке дозволяє не "світити" номери перед камерами відеофіксації порушень.