RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Так важко ще не було - "швидкі" возять хворих COVID-19 по колу: страшні дані про ситуацію в Україні

В Україні різко зросла кількість хворих на коронавірус. У Харкові волонтери заявляють про брак ліжок з киснем, а в реанімаційному відділенні Львівської лікарні швидкої допомоги скаржаться на великий наплив пацієнтів з Covid-19.

Про це розповіли в сюжеті телеканалу СТБ, опублікованому в соцмережі Facebook.

У Харківській області, як стверджують місцеві волонтери, незважаючи на запевнення обласної адміністрації, не вистачає ліжок з киснем, тому "швидкі" возять інфікованих хворих по колу, очікуючи поки в якійсь лікарні звільниться місце. За оголошеною в сюжеті інформаціэю, на всю область залишилося 150 місць в лікарнях, які оснащені киснем.

Не краща ситуація і на іншому кінці країни. У Львові, який з 25 березня перебуває в "червоній" зоні карантину, в терміновому порядку розгортають додаткові місця в лікувальних установах для пацієнтів з Covid-19. Важко, як зараз, ніколи не було - це слова завідуючої реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги.

Складна ситуація також в Одесі в столиці України.


Як повідомляв "Апостроф", в середу, 24 березня, МОЗ оновило карантинне зонування - в "жовтій" зоні залишилася тільки Херсонська область, а в "червону" потрапили дев'ять регіонів України.