RU  UA

Лікар-імунолог дала прогноз щодо завершення пандемії коронавірусу

Пандемія коронавірусу на планеті закінчиться до кінця 2021 року, коли більша частина людей отримає щеплення від коронавірусу.

У вас є проблема старша за "ковід", але без її вирішення не перемогти епідемію - іноземні науковці

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу" розповіла лікар-імунолог, доктор медичних наук Віра Казмірчук.

"Пандемія буде зупинена вже зовсім скоро, до кінця 2021 року. Не треба вірити прогнозам у ще більшу хвилю пандемії у 2022 році, її не буде", - розповіла професор.

За словами лікаря, вакцинація вже почалася і буде продовжуватися впродовж року, а тому буде ставати більше людей з антитілами до коронавірусу.

"Навіть якщо не вакцинується якийсь відсоток людей, такої страшної ситуації, як зараз, вже не буде. Ми бачимо випадки, що в одній родині двоє дорослих хворіє, а їхні діти, які вже виробили антитіла, ні", - пояснила лікар-імунолог механізм інфікування.

Як повідомляв "Апостроф", у бельгійському місті Льєж виявили штам коронавірусу, який являє собою нову мутацію. На його частку припадає близько 4% загального числа випадків COVID-19, секвенованих в Бельгії.