RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українці скаржаться на повторні зараження коронавірусом: які симптоми і що говорять лікарі

В Україні фіксують повторні випадки зараження коронавірусом, яких стало набагато більше.

Україна побила відразу два антирекорди: статистика по коронавірусу на 25 березня

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Найбільше хворіють по другому колу лікарі і працівники сфери обслуговування. Вони заражаються навіть через кілька місяців після того, як перехворіли на COVID-19 вперше.

Однією з таких стала жителька Запоріжжя Світлана Богдезієвич. Вона вдруге отримала позитивний тест. Здавати його вона пішла після того, як у неї піднялася температура до 37,2, пропав нюх (в перший раз такого у жінки не було). Лікарі вирішили лікувати у Світлани застуду, адже не вірили, що вона могла захворіти повторно за такий короткий термін.

Подібна ситуація сталася і з журналісткою Ганною Тесленко. У перший раз під час хвороби у неї практично не було ніяких симптомів. Але вірус повернувся через 8 місяців. Тоді підвищилася температура і виникли інші симптоми.

"Була панічна атака. Вночі я відчула, як у мене заклало ніс, і мені здавалося, що зараз буде набряк легенів, і все", - розповіла Анна.

Лікар-епідеміолог Катерина Сояк підтвердила, що перехворіти на коронавірус можна не тільки два, а навіть і три рази. При цьому немає доказів, що перебіг хвороби буде гіршим. Деякі повторно переносять її легше, інші важче.

"Чіткої закономірності поки що ні відстежується. Надія на вакцинацію, на колективний імунітет і на те, що будуть знижуватися темпи пандемії", - сказала лікар.

Випадки захворювання в третій раз теж вже фіксували в країні ще з початку березня. Однак такі випадки поодинокі. Медики попередили, що виходячи з цього не варто сподіватися на антитіла, слід берегти себе.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 24 березня в Україні пройшли вакцинацію від коронавірусу більше 155 тисяч осіб.