RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Бойовики здійснили мінометний обстріл на Донбасі: загинуло багато бійців ЗСУ

У п'ятницю, 26 березня, бойовики на Донбасі обстріляли з мінометів українські позиції в районі селища Шуми, загинуло четверо бійців ЗСУ.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці журналіст Юрій Бутусов.

За опублікованою інформацією, обстріл було здійснено сьогодні о 13.45. Журналіст зазначає, що в даному районі різко посилилася ворожа активність.

"Саме в Шумах російське командування в листопаді 2020-го вимагало провести "інспекцію" української лінії оборони. Висока ймовірність, що в районі Шумів може відбутися російська атака для захоплення передових українських позицій", - припустив Бутусов.


Нагадаємо, що 20 березня під час обстрілу позицій поблизу селища Шуми (район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ") було смертельно поранено українського військового.

У лютому 2021 року Україна зазнала важких втрат - загалом на Донбасі загинуло 11 українських захисників. Таких великих втрат за один місяць в зоні проведення ООС не було ще з минулої весни.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 25 березня, в районі селища Світлодарськ окупанти відкрили вогонь по позиціях українських військових з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.