RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Міністр пояснив, що чекає на російських громадян після деокупації Криму

Громадяни країни-агресора, які незаконно прибули до анексованого Криму, після деокупацію повинні покинути півострів.

Про це в ефірі телеканалу Дом заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Він нагадав Стратегію щодо деокупації і реінтеграції Криму, де сказано, що громадяни України, які проживають на окупованих територіях, "є заручниками ситуації, вони заручники окупантів".

Тому жителям України, які жили в окупації і не порушували законодавство країни, нічого не загрожує.

"Вони повинні вірити, що Україна повернеться, і у них не буде проблем у вільній Україні, в демократичній, ліберальній, на відміну від того жаху, який твориться, в якому вони сьогодні перебувають. Їх перестануть незаконно обшукувати, заарештовувати, забороняти їм збиратися на вулицях, щоб висловлювати свою думку ... Ніякої комендантської години, ніяких підвалів - на відміну від окупованих територій. Тому боятися їм точно не потрібно ", - підкреслив Резніков в ефірі телеканалу.

Що стосується росіян, які незаконно прибули на окуповані території, то вони повинні будуть покинути Україну. Резніков також нагадав, що після анексії Криму Росія направила на півострів 500 тисяч своїх громадян, намагаючись розмити етнічне населення.

"Що стосується долі цих людей, яких завезли. Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, що вчиняється офіційною Росією, офіційним Кремлем. Тому їх доля ... Я не люблю слово" депортація ", воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни. Це право будь-якої країни", - попередив міністр.

Якщо громадяни країни-агресора прибули на окуповані території законним шляхом, то, за словами Олексія Резнікова, "напевно, до них не буде питань".

Раніше ми розповідали, що у Путіна анонсували перекидання спецвійськ з Росії до Криму.