RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Посівний календар 2021: коли і що краще садити в квітні

Традиційно у квітні садівники і городники відкривають сезон весняних робіт: обробляють землю, розчищають сухе гілля, саджають перші городні культури і саджанці дерев, а також висаджують розсаду. Ваша городина значно краще піде в ріст, а урожай буде багатшим, якщо ви будете орієнтуватися під час садіння чи сіяння на фази Місяця, що певним чином впливають на ріст рослин.

"Апостроф" пропонує своїм читачам посівний календар на квітень 2021 року.

Відповідно до фаз місяця городники і садівники орієнтуються щодо посадки культур, які вживаються у вигляді коренеплодів або ж наземної частини рослини. Також в деякі дні місячного циклу рослини добре приживаються в землі і ростуть міцними, а в інші дні овочі і квіти слабкі і вразливі. У дні молодика (12 квітня) і повні (27 квітня) взагалі не варто проводити ніяких робіт з рослинами.

Посівний календар на квітень 2021 по днях

1 квітня - можна сіяти редис, червону капусту, ярий часник, горох, квасолю, гарбузи, ранню картоплю. Посадка саджанців абрикоса, вишні, сливи, яблуні, груші.

2 квітня - добре провести обприскування дерев і чагарників від хвороб і шкідників. Посадка бульбових і кучерявих квітів. Посів гороху і гарбуза.

3 квітня - сприятливий день для посадки картоплі, часнику і цибулі. Посів на розсаду перцю і капусти.

4 квітня - можна сіяти кабачки, гарбузи, горох, моркву, петрушку, редис. Проводиться санітарна обрізка дерев і чагарників. Можна висаджувати багаторічні квіти.

5 квітня - сприятливий день для підгодівлі розсади, обробки рослин від хвороб. Висаджують на розсаду капусту і перець, можна садити картоплю і коренеплоди.

6 квітня - можна сіяти редис, пастернак, кореневу петрушку і селеру.

7 квітня - проводиться прополка і проріджування сходів, перекопування землі. Не рекомендується пересаджувати і підгодовувати рослини. Можна обрізати гілки і боротися зі шкідниками.

8 квітня - можна садити ранню картоплю, редис, буряк, моркву, горох, квасолю, арахіс. Удобрюють грунт, сіють помідори і перець на розсаду. Проводять посадку суниці, полуниці і винограду.

9 квітня - проводяться ті ж роботи, що і 8 квітня.

10 квітня - обробка і прополка грунту, боротьба зі шкідниками і хворобами. День вважається неродючим. Посадка і посів рослин не проводяться.

11 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

12 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

13 квітня – Молодик. У дні молодика роботи з рослинами заборонені.

14 квітня - хороший день для посадки будь-яких овочів і всіх видів капусти. Можна садити декоративні та багаторічні квіти.

15 квітня - посів петрушки, кабачків, цвітної капусти, гороху, квасолі, бобів, баштанних культур, винограду.

16 квітня - проводяться такі ж роботи, що і 15 квітня.

17 квітня - сприятливий для садіння і сіяння витких овочів і квітів.

18 квітня - можна висаджувати розсаду огірків і ранніх помідорів, якщо дозволяють погодні умови. Посів огірків, кабачків, гарбузів, квасолі. Не рекомендується використовувати хімічні добрива.

19 квітня - посів і висадка розсади капусти, кропу, квасолі, ранньої картоплі. Посадка малини, винограду, саджанців абрикоса і горіха.

20 квітня - добре сіяти на розсаду ранній перець, салат, селеру. Посів кукурудзи. Посадка яблунь, ягідних чагарників. Проводяться поливи і підгодівлі мінеральними добривами.

21 квітня - рекомендується робити те ж, що і вчора.

22 квітня - посів соняшнику, базиліка, майорану, розмарину. Можна висаджувати агрус, лохину і малину.

23 квітня - посів кропу, петрушки, гіркого перцю. Обробка грунту, мінеральна підгодівля. Хороший день для посіву однорічних квітів.

24 квітня - посадка суниці, винограду, висадка розсади в грунт. Посадка і пересадка ягідних чагарників.

25 квітня - висадка будь-яких видів капусти, раннього гороху, буряка, посадка картоплі. Можна сіяти гарбузи, кабачки і огірки в теплиці.

26 квітня - хороший день для посадки троянд, ожини, винограду. Не рекомендується обробляти рослини від шкідників і хвороб.

27 квітня – Повня. Робота з рослинами не проводиться.

28 квітня – Повня. Робота з рослинами не проводиться.

29 квітня - сприятливий день для посіву моркви, цибулі, редису і петрушки. Проводиться посадка розсади огірків, помідорів солодкого перцю і баклажана в теплиці. Можна садити яблуні, сливи, вишні.

30 квітня - сприятливий день для посадки кучерявих квітів, редису, часнику, цибулі-порею. Проводиться розпушування грунту, обробка від шкідників. Не рекомендується поливати і обрізати рослини. Можна висаджувати полуницю і виноград.

Як повідомляв "Апостроф", синоптики прогнозують, що в Україні в квітні повернеться сніг. 4 квітня сніг очікується в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Львівській, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Житомирській, Київській і Чернігівській областях.