RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Розмальовані двері ОПУ пропонують виставити на аукціон як художній артефакт: фото

Представники Художньої галереї "Речовий доказ" виступили з пропозицією зняти і продати двері, зіпсовані в ході акції протестів, на аукціоні. Двері були зіпсовані 20 березня, коли учасники акції протестів на підтримку активіста Сергія Стерненка зібралися біля Офісу президента України і запалили фаєри. Також протестанти розмалювали стіни і двері червоною фарбою і підпалили табличку біля входу.

Про це повідомляє сайт "Громадське".

Повідомлення про те, що розмальовані двері Офісу глави держави рекомендують продати на аукціоні, з'явилися після онлайн-фестивалю Senka.

Це місце, де займаються купівлею і продажем творів мистецтва. У повідомленні сказано, що двері можна буде продати дорожче, ніж вони коштували спочатку. Йдеться про конкурсні торги, де всі бажаючі можуть запропонувати свою ціну за двері.

У галереї зазначили, що громадяни будуть раді придбати ці двері, так як вони привертають до себе багато уваги. Малюнок був показаний в прямому ефірі новинних каналів, відповідно, маючи у себе вдома такі двері, жителі країни можуть підвищити свій статус. Двері з малюнком, який був нанесений під час святкування дня народження активіста Сергія Стерненка в його підтримку, назвали "художнім артефактом".

Представники Офісу українського лідера повідомили, що розмальовані двері були доставлені в студію популярного каналу "1+1", але це зробили тільки на один вечір. Телеканал оплатив доставку дверей.

Як писав "Апостроф" раніше, Офіс президента відмивають після акції протесту.