RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Під Києвом 12 дітей стали сиротами - батьки померли від COVID-19: фото і всі подробиці

У лікарні Києва в понеділок, 29 березня, внаслідок ускладнень від коронавірусу померла вимушена переселенка багатодітна мати, співзасновниця дитячого будинку сімейного типу Діана Родікова-Єрмакова. За тиждень до цього через коронавірус пішов з життя її чоловік, 44-річний Володимир Родіков. Сиротами залишилися 12 дітей подружжя.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook волонтер Ірина Солошенко.

“Володя помер минулої неділі. Діана померла сьогодні. Поліорганне ураження внаслідок коронавірусу. В реанімації, в комі на ШВЛ. 12 дітей лишилися сиротами. Я не маю слів”, – написала Солошенко.

Діана останній тиждень перебувала у вкрай тяжкому стані у реанімації київської лікарні, ураження легень у жінки становило 95%. Увечері 28 березня у неї відмовили нирки.

Подружжя Родікових до 2014 року мешкало в Макіївці Донецької області. У 2011 році, вже маючи п’ятьох біологічних дітей, вони створили дитячий дім сімейного типу. Але 12 липня 2014 року в Макіївку зайшли російські танки. Через два дні Володимир і Діана на запрошення знайомих волонтерів разом зі своїми на той час десятьма дітьми поїхали в Запоріжжя. З собою вони взяли тільки найнеобхідніше, адже були певні, що невдовзі Макіївку звільнять і вони повернуться додому.

Так родині довелося стати вимушеними переселенцями - нове пристановище вони знайшли на Київщині, в селі Липовий Скиток Васильківського (нині Фастівського) району. Небайдужі люди та деякі представники влади допомогли їм налагодити побут, надали будинок.

У 2019 році їхніх дев’ятьох дітей похрестив предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній.

12 лютого 2021 року Діана Родікова-Єрмакова була удостоєна почесного звання “Мати-героїня”.

Знайома сім’ї Родікових Ольга Онищенко розповіла, що після смерті обох батьків старша дочка померлих Володимира і Діани (вони з найстаршим братом уже повнолітні, тож мешкають окремо) разом із чоловіком вирішила взяти під опіку решту дітей.

Найближчим часом буде відкрито збір коштів на те, щоб викупити будинок, який виділили багатодітній родині для дитячого будинку сімейного типу.

Нагадаємо, від COVID-19 помер двомісячний хлопчик. Крім того, у дитини були супутні захворювання.Трагедія сталася в Маріуполі.