RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

У Чернівцях підприємці влаштували "карантинний бунт" і домоглися свого: фото і відео

У Чернівцях, які перебувають в "червоній" зоні карантину, підприємці Калинівського ринку вийшли на протести з вимогою забезпечити їм право на працю і домоглися свого.

Як пише "Молодий буковинець", на акцію протесту вийшли близько 100 людей.

Учасник акції Олександр Пилипко повідомив, що люди, які зібралися на мітинг, хочуть відстояти своє конституційне право на працю.

"На даному етапі наші права просто порушують. Якщо влада нас не почує, то все одно будемо працювати", - сказав він.

На Facebook-сторінці "Типові Чернівці" опублікували відео з мітингу підприємців.

Звернення підприємців Калинівського ринку заслухали на сесії міської ради 30 березня, пише ІА АСС.

"Перше, на чому ми наполягаємо: щоб ви проголосували за те, щоб звільнити нас від плати за камери схову. Друге - підприємці одноголосно проголосували за те, щоб відкрили всі входи на ринок і дали доступ до торгових місць з 5 ранку до 22 вечора" , - заявила представниця ініціативної групи.

Кожен підприємець змушений заплатити за користування камерами схову 3 тисячі гривень, однак доступу до своїх торгових місць вони не мають.

Після обговорення депутати прийняли рішення звільнити підприємців від сплати за камери схову і надати їм доступ до торгових місць з 5 до 22 години.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що держава підтримає підприємців в період жорсткого карантину в регіонах.