RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

22 вересня

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Воскресіння" по-українськи: чоловік вийшов з коми і дізнався, що його вже поховали

У місті Кам'янське Дніпропетровської області 45-річного чоловіка на швидкості збив мотоцикл, він впав у кому і довго лікувався, а пізніше дізнався, що за документами його зарахували до померлих і "поховали".

Про це пише "Україна 24".

ДТП сталася три роки тому, а через рік Богдан Власюк дізнався, що він нібито помер в лікарні, де ніколи не лежав.

"Мотоцикл їхав на швидкості 154 км / год і збив мене. Я летів 19 метрів і вижив ..." - розповів він.

Однак за документами чоловік є небіжчиком. У лікарському висновку про його смерть причиною зазначено крововилив в мозок. Про це він дізнався випадково - мати пішла за довідкою до Пенсійного фонду, там її назвали шахрайкою і вигнали.

"Одна там керівниця каже: ви чого тут кіно розповідаєте? Ви знаєте, що син ваш помер ... Та він, кажу, живий", - розповіла жінка.

Її син сприйняв це з гумором.

"Цікаво, де я "похований", щоб хоч на могилі сфотографуватися", - жартує він.

Згодом виявилося, що смерть чоловіка зафіксували в обласному центрі, в Дніпрі, в кінці грудня 2019 року. В цей час Власюк був удома, в Кам'янському, і готувався до чергового курсу реабілітації.

Як пояснили в обласному департаменті охорони здоров'я, в лікарню поступив пацієнт без свідомості, який невдовзі помер. При ньому не було документів, тільки довідка з МСЕК. Його поховали під прізвищем, яке було там вказано. Своєю чергою, місцевий ЗАГС видав свідоцтво про смерть.

Як писав "Апостроф", раніше мешканка Закарпаття Камілла Ковач, яка після операції на щитовидній залозі пережила клінічну смерть розповіла, що весь цей час літала над своїм тілом і спостерігала за тим, що відбувається.