RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Розбомблений хлопчик: російських пропагандистів спіймали на фейк про війну на Донбасі

В інформації про загиблого на Донбасі хлопчика, яку поширили в російських ЗМІ, населений пункт Олександрівське навмисне "перепутали" з прифронтовою Олександрівкою, щоб звинуватити в загибелі дитини Збройні сили України.

На це звернув увагу в своєму Telegram-каналі офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан ("Штірліц")..

Російські інформаційні агентства з посиланням на так звану "народну міліцію" ДНР повідомили, що в західній частині Донецька загинула п'ятирічна дитина. Причиною її смерті, нібито, став військовий безпілотник з вибуховим пристроєм, який був запущений українською стороною. При цьому в новинах вказують населений пункт Олександрівське, назва якого асоціюється з прифронтовою Олександрівкою.

"Російським пропагандистам було принципово важливо поширити фейк про те, що село Олександрівське знаходиться поблизу Донецька, а саме, навмисне сплутати його з прифронтовим селом Олександрівка, що знаходиться на лінії фронту. А все тому, що село Олександрівське, в якому стався трагічний інцидент, знаходиться в глибокому тилу окупантів і жоден дрон ЗСУ туди просто не може долетіти ", - зазначив блогер.

За його словами, дитина дійсно могла загинути, але не від рук українських військових, а в результаті порушення заходів безпеки з боку бойовиків і їх кураторів.

Як писав "Апостроф" раніше, російські Telegram-канали, наближені до Кремля, поширюють фейкову інформацію про нібито можливий наступ сил ООС в районі окупованого Луганська.