RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Загострення на Донбасі: через демарш Росії ТКГ не прийняла спільну заяву

У середу, 7 квітня, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи учасники переговорів не змогли прийняти спільну заяву з приводу ескалації військового конфлікту на Донбасі через бажання російської сторони внести власні корективи в її текст.

Про це повідомили в Telegram-каналі української делегації в ТКГ по Донбасу.

У повідомленні підкреслили, що зустріч Тристоронньої контактної групи було проведено з ініціативи України і єдиним робочим питанням стало повернення до суворого дотримання домовленостей про припинення вогню, досягнутих 22 липня 2020 року.

Однак, учасники переговорів так і не прийняли спільної заяви, яку запропонував координатор підгрупи з безпеки глава СММ ОБСЄ Посол пан Х. Чевік і яку підтримала українська сторона.

"Російська сторона зажадала внести додаткові корективи в текст підсумкової заяви, які, на нашу думку, мали задум показати її в більш вигідному для неї світлі", - повідомили в українській делегації в ТКГ.

Українська сторона наголосила, що в повному обсязі дотримується режиму припинення вогню і продовжує змістовні консультації з метою реального зниження рівня насильства на лінії розмежування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російські війська біля українського кордону залишаться там настільки довго, наскільки вважатиме за потрібне керівництво Росії.