RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Перетворює клітини на маленькі фабрики: як працює вакцина AstraZeneca, фото

Вчені створили чудові зображення, що показують, що саме відбувається з клітинами людини, якій вводять вакцину Oxford-AstraZeneca від Covid-19.

Про це пише Daily Мail.

Вакцина AstraZeneca перетворює клітини в "маленькі фабрики", які виробляють спайкові білки, подібні вірусу, для боротьби з Covid-19.

Дослідники з Оксфордського університету працювали з професором Максом Кріспіном з Саутгемптонського університету, експертом в області вірусології і глікопротеїнів, щоб з'ясувати, наскільки хороша вакцина.

Фахівці ввели вакцину в людські клітини в лабораторії і візуалізували результат. Щеплення змушує власні клітини людини відтворювати справжній вірусний сплеск.

На зображеннях видно, що після ін'єкції вакцини, власні клітини людини починають створювати копії шипа коронавірусу. Потім шипи на поверхні власних клітин господаря розпізнаються імунною системою як чужорідний загарбник і атакуються антитілами.

Імунна система запам'ятовує форму шипа і способи боротьби з ним, щоб, якщо людина заразиться в майбутньому, вона змогла швидко перемогти вірус.

"Багато людей можуть не усвідомлювати, як їх клітини стають маленькими фабриками з виробництва вірусних шипів, які потім запускають імунну відповідь, необхідну для боротьби з хворобою. Це дає впевненість у тому, що вакцина виконує свою роботу і генерує матеріал, який нам необхідно надати нашій імунній системі ", - сказав професор Кріспін.

Як повідомляв "Апостроф", днями чиновник Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) підтвердив зв'язок між вакциною AstraZeneca і тромбозом.