RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Хто міг викрасти суддю Чауса: фото і подробиці про українських розвідників

У п'ятницю, 9 квітня 2021 року, з'явилися нові подробиці про викрадення скандального судді Миколи Чауса. Момент викрадення зняли на відео в Молдові. Відеоролик був опублікований в мережі 3 квітня, в той же день, коли він був викрадений.

Про це пише сайт "Слідство Інфо".

В даний час слідство з'ясовує, чи могли бути причетні українські розвідники, так як напередодні викрадення біля українського кордону було помічено автомобіль, який схожий на машину з відео викрадення судді. Під підозрою знаходяться четверо людей, які були 3 квітня в Молдові, і мають відношення до різних силових українських структур.

Вдалося дізнатися, що напередодні дня, коли був викрадений суддя, двоє українців перетнули кордон на пропускному пункті "Могилів-Подільський - Отач". Приблизно в цей же час бачили і тонований автомобіль, який прямував у бік кордону.

Чоловіки пред'явили закордонні паспорти на ім'я Юрія Коваленка і Едуарда Ставицького.

Юрій Коваленко - дуже скритний чоловік, єдине, що вдалося дізнатися слідчим, це номер його мобільного телефону і сторінку в соцмережі Facebook. На сторінці є фотографії з стрибками з парашутом і військового вертольота.

Про Едуарда Ставицького відомо ще менше. Правоохоронні органи звернули увагу на те, що чоловік отримав закордонний паспорт за місяць до поїздки в Молдову. Едуард і Юрій - головні підозрювані у справі про викрадення судді. У розпорядженні журналістів є відеоролик з прикордонного пункту пропуску, де чоловіки пішки покинули територію Молдови.

Відомо, що Юрія і Едуарда називають працівниками Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Ще одним підозрюваним є 36-річний Олександр Костенюк. Олександр до 2018 року працював у львівській Національної поліції, і займав керівну посаду в управлінні карного розшуку.

Є і ще один підозрюваний у справі про викрадення судді - 30-річний Михайло Булега. Раніше чоловік був старшим інструктором в окремому загоні спецпризначення Нацгвардії. Всі підозрювані були помічені в Молдові перед викраденням скандального судді.

У мережі були опубліковані фотографії закордонних паспортів. Фото з закордонних паспортів повністю збігається з тими, що вдалося знайти журналістам в соціальних мережах підозрюваних. Всі підозрювані вже прокоментували звинувачення на свою адресу, за їхніми словами, вони не мають ніякого відношення до розвідки, і не викрадали суддю.

Як писав "Апостроф" раніше, в мережі показали фото викраденого судді. На них чоловік, який дуже схожий на Чауса, але стверджувати він це чи ні - досить складно.