RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Помер чоловік Єлизавети II принц Філіп - йму було 99 років

9 квітня стало відомо про те, що у Великобританії, у віці 99 років, помер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп. Його Королівська Високость принц Філіп, герцог Единбурзький, помер уві сні в Віндзорському замку.

Про це повідомили в "Твіттері" королівської сім'ї.

"З глибоким сумом Її Величність Королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно померла сьогодні вранці в Віндзорському палаці", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 16 березня принца Філіпа виписали з лікарні. Він провів там довгих 28 днів, це була найтриваліша госпіталізація для нього. Лікувався принц Філіп у лікарні Едуарда VII в центрі Лондона. Його діагнози не розголошуються.

У січні 1946 року, після того, як він повернувся з війни до Великобританії, Філіп попросив у Георга VI руки Єлизавети. І вже у лютому 1947 року він прийняв британське підданство, а також змушений був відмовитися від всіх колишніх титулів. Крім того він прийняв англіканство, хоча раніше був православним. А під час коронації Єлизавети, молодий принц Філіп був першим, хто присягнув їй на вірність. У шлюбі з королевою у них народилися четверо дітей: Чарльз (принц Уельський), Анна (принцеса Великобританії), Ендрю (герцог Йоркський) і Едуард (граф Уессекський).


"Апостроф" писав про те, що королева Єлизавета поділилася відчуттями після вакцинації від коронавируса . Глава британського престолу запевнила, що це зовсім не боляче і не небезпечно.