RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

В Україні частково легалізували медичний канабіс

Медичний канабіс частково легалізували в Україні 7 квітня, але є певні правила його використання

У документі, який опубліковано на офіційному порталі українського уряду, сказано, що закон не поширюється на речовину ізольованого каннабідіола (ізолят каннабідіола).

Кабмін вважає, що деякі речовини можна використовувати тільки в формі субстанцій або лікарських препаратів. Уряд не хоче дозволяти повний список всіх речовин на основі конопель. Влада побоюється, що громадяни почнуть використовувати речовини не за призначенням.

Народні депутати в минулому році говорили про те, що законопроект про легалізацію медичного канабісу не потрібен. Для цього, за словами нардепів, досить постанови Кабінету міністрів, згідно з яким конопля потрапляє в перелік контрольованих препаратів. До цього конопля була в списку заборонених речовин.

В постанові Кабміну йдеться про два препарати на основі канабісу - Набілон, який використовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії онкологічних захворювань, і Набіксімолс. Цей препарат використовується для зняття спазмів м'язів і при розсіяному склерозі. Препарати коштують дорого - 2055 і 640 доларів відповідно.

Як писав "Апостроф" раніше, в Києві "накрили" домашню лабораторію в звичайній квартирі, де виготовляли заборонені речовини: амфетамін і канабіс.