RU  UA

COVID-19 атакує Україну з новою силою: названий спосіб, як кардинально змінити ситуацію

У Верховній Раді пропонують змінити міністра охорони здоров'я і масово вакцинувати населення влітку, щоб зупинити епідемію коронавірусу.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла нардеп, член профільного комітету Ради з питань охорони здоров'я Ольга Стефанишина.

За її словами, після нового спалаху коронаірусу в Україні немає місць в лікарнях, а у пацієнтів - кисню.

Ольга Стефанишина також спрогнозувала погіршення епідеміологічної ситуації восени і порівняла Україну з Італією, в якій навесні 2020 року стався колапс медичної системи на тлі COVID-19.

"Україна сьогодні в усіх європейських антірегйтінгах по смертності, за новими випадками стоїть на перших місцях. Ми сьогодні в дуже важкій ситуації. Весняна хвиля виявилася для українців справжнім цунамі. У нас немає місць в лікарнях, у нас немає достатньо кисню. Люди гинуть, тому що їм не надають медичну допомогу. Напевно, ми - така українська Італія, яка була в минулому році. Ще гірше буде восени, тому що хвиля буде, швидше за все, судячи з того, як веде себе вірус", - заявила нардеп.

Як зазначила Ольга Стефанишина, в Раді збираються підписи для проведення позачергового засідання, на якому можуть розглянути відставку глави МОЗ Максима Степанова і питання щодо проведення масштабної вакцинації серед населення.

"Якщо ми сьогодні кардинально змінимо ситуацію ... Для того, щоб її кардинально змінити, нам потрібно змінити міністра охорони здоров'я. Фракція "Голос" сьогодні збирає підписи за позачергове засідання, щоб все ж ми мали можливість активно вакцинувати населення влітку. Я впевнена, що з цим міністром це буде, на жаль, неможливо", - резюмувала вона в ефірі Апостроф Live.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна атакувало коронавірусне цунамі, але восени буде ще гірше - Ольга Стефанишина