RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Вперше за десятиліття: в Україні на гелікоптері планово евакуювали хворого, фото і відео

В Україні вперше з початку 90-х років авіація МВС разом з медиками служби екстреної медичної допомоги здійснила плановий виліт в рамках пілотного проекту аеромедичної евакуації. До Львова евакуювали жінку з інсультом.

Про це в Facebook повідомило МВС.

Гелікоптер ДСНС маючи на борту підготовлений медичний персонал, зробив виліт з Львова до розташованого в гірській місцевості міста Турка заради швидкої евакуації 78 річної жінки у якої стався тяжкий інсульт. Евакуація машиною швидкої допомоги могла б зайняти до 4-х годин. Гелікоптером час доставки до лікарні з моменту вильоту зайняв лише 1 годину 35 хвилин.

У МВС підкреслили, що швидка доставка хворого до медустанови збільшує його шанси на одужання.

З 1 травня в Київській області заступає на чергування ще один вертоліт МВС з бригадою медиків. Вся територія України буде покрита системою аеромедичної евакуації до кінця 2023 року.

З Франції продовжують надходити нові вертольоти виробництва всесвітнього лідера Airbus.

"Загальний флот МВС тільки гелікоптерів Французкого виробництва складе - 55 одиниць і за кількістю буде 3-м в Європі після Франції та Німеччини", - відзначили в МВС.

Зараз в держбюджеті на фінансування аеромедичної евакуації виділено 30 млн гривень. За оцінками МВС, повна вартість першого вильоту склала 46 250 грн, без урахування витрат на амортизацію вертольота - 11 780 грн.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні літаки і гелікоптери МВС і ДСНС цілодобово чергуватимуть разом з бригадами служби екстреної медичної допомоги.