RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Ізраїлі будинок, якому 2,8 тис. років, і розкрили "секрет" його власників: фото

Групі археологів вдалося відшукати будинок, якому 2,8 тисяч років. Фахівці розкрили головний "секрет" будинку і його господарів.

Про це повідомляє сайт Express.

Відкриття було зроблено в ізраїльському місті Рош-Хаїн, в центральній частині країни. Група експертів вела розкопки перед тим, як місто було розширено за ініціативи Міністерства будівництва. Фахівці Ізраїльського управління старожитностей заявили, що будинок, яким їм вдалося знайти - це унікальне відкриття, яке охоплює відразу кілька епох.

Будинок площею 30 на 40 метрів датується VIII століттям до нашої ери. За словами одного з керівників археологічної місії Амита Шадмана, цей будинок був фермерським, він з найдавніших часів ассірійського завоювання Ізраїлю. Також фахівець відзначив, що з таких будинків раніше складалося ціле поселення. Люди будували будинки і займалися фермерством, вони переробляли сільськогосподарські продукти і складали частину з них в підвалі таких жител.

Будинок, який був знайдений в Ізраїлі, також використовувався і на протязі VI століття до нашої ери. У 538 році до нашої ери перський цар Кир, який сам завоював нововавилонську імперію, віддав наказ дозволити понад 50 тисячам євреїв повернутися на свої рідні землі. Пізніше цей фермерський будинок використовували в період еллінізму. За даними археологів, їм також вдалося відшукати срібну монету з особою грецького бога грому Зевса.

Як писав "Апостроф" раніше, археологи знайшли стародавні інструменти, яким понад 35 тис. років.