RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Лікування коронавірусу: доктор Комаровський назвав важливий момент, коли не обійтися без госпіталізації

В Україні щодня понад 10 тисяч осіб заражаються на коронавірус, відомий педіатр Євген Комаровський назвав чинники, які є показанням до обов'язкової госпіталізації пацієнта з Covid-19.

Про це він написав у Instagram.

Він зазначив, що якщо сатурація (рівень кисню в крові) вище 93 - можна лікуватися вдома.

"Показання до госпіталізації: по-перше, сатурація нижче 93 на тлі киснетерапії - тобто коли у вас 92, ви даєте кисень, і сатурація підвищується, то можна дихати вдома за допомогою концентратора, якщо не підвищується чи нема концентратора, то ви йдете в стаціонар", - пише Комаровський.

Доктор додав, що другим фактором, який говорить про необхідність госпіталізації, є психічні розлади на тлі Covid-19.

"По-третє, при самолікуванні ковіда дуже часто небезпечним виявляється кишковий синдром - коли на тлі підвищеної температури розвивається діарея і можливо швидке зневоднення, то в домашніх умовах боротися з цим дуже важко, можливі ускладнення, тому потрібен нагляд лікаря та внутрішньовенне введення препаратів", - попередив педіатр.

Також, за його словами, показанням для госпіталізації є висока температура - вище 39 градусів - при відсутності реакції організму на жарознижуючі.

Як повідомляв "Апостроф", головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що перемогти COVID-19 в Україні можна за три тижні, якщо все будуть носити захисні маски і респіратори.