RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Російські агенти хотіли влаштувати теракт з літаком НАТО в Україні: спливли гучні деталі

Росіянин Ігор Малога і його спільники, які планували викрадення колишнього командувача українських Сил спеціальних операцій Ігоря Луньова, хотіли також знищити літак Північноатлантичного альянсу (НАТО) під час спільних навчань з ЗСУ.

Про це написав у статті для користувачів платформи Patreon журналіст Петро Шуклінов.

За його даними, агенти ФСБ хотіли реалізувати свій план на території аеродрому в Миколаєві. Попередньо вони отримали від своїх кураторів завдання потрапити на територію цього об'єкта. Метою було влаштувати показовий теракт і збити літак прямо над аеродромом, використовуючи переносний ракетний комплекс.

Агентів ФСБ викрили та затримали саме тоді, коли диверсійна група вже впритул наблизилася до здійснення теракту. Ключових осіб виявилося двоє, проте до підготовки злочину було причетно набагато більше людей. Міра провини кожного з них ще буде встановлюватися, але головні підозрювані вже опинилися на лаві підсудних.

Як повідомляв "Апостроф", в Нідерландах оприлюднили аудіозапис розмови бойовика так званої ДНР Сергія Дубинського з іншими терористами, що доводить, що літак Boeing 777 рейсу MH17 був збитий російським "Буком" над Донбасом.