RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

В Україні стартує вакцинація препаратом CoronaVaс: наскільки він ефективний

В Україні 12 квітня розпочалася вакцинація проти COVID-19 препаратом китайського виробництва Cinovac.

Про це повідомила народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк (фракція "Слуга Народу").

Вона зазначила, що згідно з дорожньою картою провакцинують маломобільні групи населення і працівників критичної інфраструктури.

Ефективність вакцини

Професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. А. А. Богомольця Сергій Дубров заявив, що вакцина "Коронавак" на 100% запобігає критичному перебігу COVID-19, передає "Укрінформ".

Він зазначив, що турецькі дослідження показують ефективність "Коронавака" на рівні 83%, 50% - запобігання будь-яких випадків, 78-80% - запобігання середнього і важкого перебігу.

"І в 100%, до речі всі вакцини, які перекваліфіковані ВООЗ, зареєстровані в Україні, вони всі на 100% запобігають важкому і критичному перебігу хвороби. А саме пацієнти у важкому і критичному стані потребують госпіталізації у відділення інтенсивної терапії. Тобто, якщо говорити про необхідність, про ефективність вакцин, то в 100% вакцинація дозволяє уникнути госпіталізації у відділення інтенсивної терапії. Це дуже важливо ", - сказав Дубров.

Побічні ефекти від вакцинації

Дубров зазначив, що побічні ефекти можуть бути навіть від призначення вітамінів, якщо в них немає необхідності, або доза призначення не є адекватною.

"Частота алергічних реакцій при дослідженні вакцини Sinovak становила не більше 0,3%. При цьому ні в одному випадку не було зареєстровано ніяких важких реакцій, смерті або анафілактичного шоку. В принципі можемо говорити про високу ефективність та безпечність застосування даної вакцини, ґрунтуючись на тих даних, які опубліковані на основі проведених клінічних, доклінічних досліджень", - сказав Дубров.

"Коронавак" використовується в багатьох країнах світу. Зокрема, в Туреччині, яка закупила 50 млн доз цієї вакцини. "Коронаваком" був провакцинований президент Туреччини Ердоган, і Вселенський патріарх Варфоломій.

Раніше ми розповідали, коли Україна отримає перші дози вакцини Pfizer.