RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Під Одесою звільнили з полону іноземців - їх катували і погрожували вбити: фото і відео

У вівторок, 13 квітня, в Одесі поліцейські провели операцію зі звільнення двох громадян Греції, яких викрали і утримували в неволі вимагачі. Тортурами і погрозами вбивством вони змусили іноземців віддати їм 600 тисяч євро і шість квартир в елітних районах міста.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Одеській області.

Як сказано в повідомленні, незаконне позбавлення волі тривало два місяці. Ще в лютому 2021 злочинна група осіб викрала 55-річного громадянина Греції і його 27-річного племінника, щоб заволодіти їхнім майном.

Зловмисники катували потерпілих, зокрема праскою, погрожували вогнепальною зброєю, здійснювали фізичний та психологічний тиск. Під тортурами потерпілий передав учасникам злочинної групи 600 000 євро і право власності на шість квартир в елітних районах Одеси.

Встановивши місце, де утримують іноземців, співробітники управління міграційної поліції спільно з оперативниками карного розшуку, слідчими і з залученням бійців поліції особливого призначення звільнили потерпілих. Також були затримані двоє підозрюваних у викраденні і катуванні постраждалих.

"Проводяться слідчі дії, в тому числі обшуки. Встановлюється коло всіх осіб, причетних до злочину, їх діям буде дана правова оцінка", - підкреслили в поліції.


Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві затримали угрупування, яке побило боржника і незаконно утримувало його в квартирі. Чоловік зміг позбутися від мотузки вночі і відправив повідомлення одному.